mandag den 18. august 2014

Nøddelagkagebunde

Nøddelagkagebunde
Nemme bunde som ikke er så søde som almindelige bunde.

Disse lagkagebunde er min favoritbunde. Man kan selv bestemme hvor fint nødderne skal hakkes. Min anbefaling er at man hakker dem fint, hvis man skal have noget fyld i, som har knas eller kerner, som f.eks. min Tobleronemousse, mens glatte cremer/mousser ville være gode sammen med bunde med lidt større stykker, så der er lidt at bide i.

Opskrift (passer til 3 bunde i en 26 cm kage)
  • 12 æg, delt i blommer og hvider
  • 100 g rørsukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 75 g hakkede nødder (gerne blanding af hasselnødder og mandler)

  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er lyst og luftigt.
  2. Sigt bagepulveret med hvedemelet og bland derefter nødderne i.
  3. Rør melet sammen med æggeblommerne.
  4. Pisk æggehviderne skift.
  5. Bland lidt æggehvidemasse i æggeblommemassen, og fold derefter æggeblommemassen over i skålen med æggehvider, til det netop er ensartet
  6. Hæld i en bageform der er belagt med bagepapir i bunden (kun bunden, ikke kanterne)
  7. Bag ved 200 °C i ca 25-30 minutter. (Tjek med et grillspyd inden du tager den ud. Der må ikke sidde dej på spydet når du tager det ud af kagen)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar